T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


NASVETI ZA STARŠE


V času NOSEČNOSTI je naša največja skrb, da poskrbimo za varno in zdravju prijazno okolje.
Po porodu naša odgovornost še zdaleč ni zaključena. Ko dojenček zapusti materino notranje okolje, je še dodatno izpostavljen vsem okoljskim vplivom. Ranljiv je še posebej v prvih mesecih življenja in seveda tudi kasneje. Nevarnosti v bivalnem okolju ne gre zapostavljati, saj le te učinkujejo tako na otroke kot odrasle osebe. V tem sklopu bomo našteli nekaj OPOZORIL, ki veljajo še posebej za DOJENČKE in MLAJŠE OTROKE.

DOJENČKI
Dojenčki nimajo nobenih možnosti, da bi lahko sami vplivali na okolje, v katerem se nahajajo in so popolnoma odvisni od naših odločitev.

Posebna previdnost je potrebna glede obremenitev z ELEKTROSMOGOM. V tej kategoriji bodimo še posebej pozorni na:
 • Dojenčka ne izpostavljate sevanju mobilnih telefonov in tablic. Nemalokrat se zgodi, da sorodniki že v porodnišnici vsak s svojim telefonom fotografirajo male štručke. Namesto telefonov uporabite običajni foto aparat. Obiskovalce že pred obiskom opozorite na vašo željo. Ko se z dojenčkom odpravite domov, poskrbite, da se mobilni telefoni in tablice ne uporabljajo v njegovi bližini.
 • Dojenčka ne izpostavljate sevanju domačih WI-FI naprav in drugih brezžičnih naprav. Rešitve so v večini primerov zelo enostavne.
 • Z dojenčkom se ne zadržujete v bližini električnih naprav. Še posebej bodite pozorni na kuhinjske aparate in aparate za osebno nego (sušilniki za lase).
 • Nikoli ne uporabljajte električnih grelnih blazin v bližini dojenčkov.
 • Ne odlagajte mobilnih telefonov v voziček, kjer je dojenček.
  • V nakupovalnem središču BTC smo bili priča, ko je mamica sredi pogovora prižgan MOBITEL odložila na nekaj tednov starega dojenčka v vozičku, nekaj iskala v torbici in nato nadaljevala pogovor. Seveda smo bili šokirani in smo jo na nespametno dejanje dobronamerno opozorili.
 • Zelo pomembna je lega stajice oziroma posteljice v bivalnem okolju glede na elektromagnetna sevanja. Naši strokovnjaki vam bodo natančno izmerili vsa sevanja in vam tudi svetovali najbolj primerne lokacije in morebitne zaščite.
 • Če je to mogoče, naj bo soba, kjer domuje dojenček brez električnih naprav. Naši strokovnjaki pa lahko poskrbijo tudi glede sevanj električnih kablov in vtičnic. Včasih je dovolj, da izključimo pravo električno varovalko ali jo zamenjamo za posebno PREKLOPNO VAROVALKO, ki izključi električni tokokrog v spalnih prostorih.
VEČ O ELEKTROSMOGU (klikni).

Zelo nevarna je tudi obremenitev s KEMIKALIJAMI. V tej kategoriji bodimo še posebej pozorni na:
 • Gradbeni materiali (barve, ometi, premazi,...) naj bodo ekološke narave.
 • Nikoli ne obnavljamo bivalnih prostorov, ko je dojenček že na poti. Razen v primeru, da imamo za vse uporabljene materiale ustrezen certifikat. Barve, laki, lazure, itd če niso EKOLOŠKI (vsaj na vodni osnovi) lahko v okolico oddajajo škodljive kemikalije še več desetletij (več podatkov si poglejte v rubriki OSNOVE STAVBNE IN BIVALNE BIOLOGIJE).
 • Oprema bivalnih prostorov, kjer se nahaja dojenček, naj bo samo iz naravnih materialov, kot je kamen in les (ne sme biti lepljen z lepili, ki vsebujejo rakotvorni FORMALDEHID - njabolj primerno je vijačenje masivnega lesa). Zelo pomembna je izbira posteljice, in ostalih pripomočkov. Izbirajmo masivni les in ne izdelkov iz industrijskega lepljenega lesa (iverka). Za otroško posteljico ali stajico je najbolj primeren masivni les (smreka, jelka, bukev, hrast,...) po možnosti nelakiran in brezbarven - naraven. Če želimo dodati barve izberemo ekološko barvo in se barvanja lotimo sami. Plastični materiali morajo biti vsi certificirani za varno uporabo in nujno brez BPA ter drugih rakotvornih primesi.
VEČ O KEMIKALIJAH (klikni).

Ena najbolj nevarnih skritih nevarnosti za dojenčka ali otroka pa je lahko PLESEN v bivalnih prostorih.
Že najmanjši sum na to življenjsko nevarno nadlogo mora biti povod za odločno ukrepanje. Tega problema se nikoli ne lotevajmo sami. Prisotnost plesni v bivalnih prostorih odkrivajo naši strokovnjaki. Vzorce pošiljamo v enega največjih laboratorijev na svetu, kjer s pomočjo SPEKTROMETRIJE natančno zaznajo prisotnosti nevarnih plesni v vašem bivalnem okolju. Pri sanaciji sodelujemo s strokovnjaki iz Slovenije, ki so usposobljeni za takšen poseg.

VEČ O PLESNI (klikni).

Zelo nevaren je tudi PLIN RADON, ki se v Sloveniji velikokrat pojavlja v vrtcih in šolah. Možen pa je tudi v domačem okolju, predvsem v starih slabo grajenih hišah, ki se nahajajo na področju, kjer je povečana koncentracija tega plina. Plin je zelo nevaren, še posebaj za dojenčke in otroke. Pozornost velja tudi pri uporabi kuriv in sicer zastrupitve z OGLJIKOVIM MONOKSIDOM. Naj otrok ne postane žrtev vaše nevednosti ali varčevanja pri alarmu za to nevarnost, ki stane nič več kot 40 €.

VEČ O PLINU RADON (klikni)

MLAJŠI OTROCI
Za mlajše otroke velja vse enako kot za DOJENČKE s to razliko, da je naša naloga lahko še bolj zahtevna. Ko se otrok začne samostojno premikati po bivalnem prostoru in kasneje tudi okoli njega, moramo biti pozorni do česa ima dostop. Že zelo zgodaj začnimo z vzgojo preko igre in otroka poučimo o nevarnostih ELEKTRIKE, KEMIKALIJ ter drugih nevarnostih. V rubriki ŠOKANTNO - ŽAL RESNIČNO si oglejte česa nikoli ne dovolite sebi ali  svojim potomcem.

Pri mlajših otrocih in tudi kasneje pri starejših bodimo pozorni na:
 • Telefoni in tablice niso igrače, še posebej če so vključeni oziroma so priključeni na električno omrežje.
 • Previdno pri uporabi igralnih konzol kot je PLAYSTATION.
 • Da se otroci ne zadržujejo po nepotrebnem v bližini gospodinjskih aparatov, pralnih strojev in sušilcev, ko so le ti v uporabi.
 • Uporabi sušilnika za lase se pri malih otrocih strogo izogibajmo.
 • V prostorih, kjer se zadržujejo in predvsem igrajo, uporabljajmo izključno EKOLOŠKA ČISTILA.
 • Ko otrok začne uporabljati računalnik naj bo to stacionarni s tipkovnico ločeno od ohišja in povezano s kablom - Nikoli ne dovolimo otroku, da ima v naročju prenosnik ali tablico, ki je med uporabo priključena na napajanje. Sevanja so v področju trebuha v tem primeru ekstremno visoka.
 • Ko opremljamo otroško sobo, bodimo pozorni na kvaliteto opreme. Izogibajmo se umetnih materialov, lepljenega lesa in tudi kovinskih ogrodij za postelje (ojačajo različna sevanja iz okolice).
Pripravili smo vam nekaj osnovnih nasvetov. Na predavanjih oziroma ob meritvah vam naši strokovnjaki v praksi pokažejo, kako varno uporabljati električne pripomočke in vas opozorijo na vse skrite nevarnosti, ki se nahajajo v BIVALNIH PROSTORIH.

Čeprav ne sodi v bivalno okolje in ni del SBB pa kot zagovorniki programa 3K PROTOKOL (3 KEY PROTOCOL - PROTOKOL TREH KLJUČEV) želimo poudariti sledeče:

Če vam seveda vaše življenje omogoča, poskrbite, da bo vaš novi družinski član deležen tudi:
 • ZDRAVE PREHRANE: Če je le mogoče EKOLOŠKA, LOKALNA in na ZDRAV NAČIN pripravljena hrana.
 • ZDRAVE MINERALNE VODE: Brez klora in drugih dodatkov)
 • EKOLOŠKIH pripravkov za OSEBNO NEGO (kreme, pudri, plenice,...)
 • OBLAČIL, ki ne vsebujejo STRUPENIH BARV in DODATKOV
 • VELIKO LJUBEZNI
DANES JE VEČINA LJUDI PRIMORANA TAKO ALI DRUGAČE VARČEVATI. NAJ BO VARČEVANJE PRI ZDRAVJU OTROK NA ZADNJEM MESTU, OZIROMA SE GA POSKUŠAJMO ZA VSAKO CENO IZOGNITI!
    

ZA DODATNE INFORMACIJE OZIROMA NAROČILO NA PREDAVANJE ALI MERITVE S PREDAVANJEM IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC!

Ime in priimek


Naslov


Pošta in kraj


Telefon


E-pošta


V DRUŽINI (možnih je več potrditev):

NAČRTUJEMO NOSEČNOST
JE NOSEČNICA
JE DOJENČEK
JE MLAJŠI OTROK

ZANIMA ME:

PREDAVANJE
PREDAVANJE + MERITVE (PAKET ELEKTROSMOG DRUŽINA)
DRUGO

OPOMBE:


IMAM KUPON ZA POPUST V VREDNOSTI


KODA ZA POPUST 
SPOŠTOVANI,
Povpraševanje oddate tako, da kliknete na zeleni napis POŠLJI (nad tem tekstom). Ob prejemu vašega povpraševanja vas bomo poklicali v najkrajšem možnem času ter vam odgovorili na vaša vprašanja in vam pripravili ponudbo prilagojeno vašim željam. V primeru nosečnosti priporočamo, da nam v OPOMBAH zaupate stacionarni telefon, na katerega vas bomo lahko poklicali in uro kdaj ste dosegljivi. Tako ne boste po nepotrebnem svojega novega družinskega člana obremenjevali z dodatnim sevanjem mobilne naprave.
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke