T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


VARNA NOSEČNOST


Varna nosečnost je v današnjem času ena najbolj pomembnih skrbi bodočih staršev. Pozornost velja tako pri prehrani, fizični dejavnosti kot drugih pomembnih segmentih, ki vplivajo na razvoj otroka. Veliko bodočih staršev se ob veselem pričakovanju seznani z osnovnimi segmenti zdravja za svojega novega družinskega člana; neprecenljivi nasveti naših babic, knjige, splet, zdravniki, nasveti prijateljev, ki že imajo otroke in seveda naša naravna intuicija po varnosti za svoje bližnje. Žal pa je sistem, življenja v katerem živimo, zatajil na nekaterih zelo pomembnih segmentih. Tehnologija in z njo življenje je zelo napredovala, kar pa je prineslo tudi veliko skritih nevarnosti. Danes se rodi vse več, številke so naravnost šokantne, otrok z alergijami, astmo in drugimi boleznimi, ki jih naši starši niso niti poznali. Nekateri otroci so sicer ob rojstvu dokaj zdravi, toda znaki raznih anomalij in zametkov bolj ali manj hudih bolezni se začnejo pojavljati v otrokovi rani mladosti oziroma v obdobju pubertete. Nekatere tegobe sicer na srečo niso smrtno nevarne, zato pa lahko močno okrenejo kvaliteto življenja v prihodnosti našega otroka.
Prav zato je v prvi vrsti pomembna naša osveščenost in poteze, ki jih bomo glede poznavanja, ki ga imamo, potegnili v času nosečnosti. Nebogljeno bitje, ki ga prenašamo naokoli pred rojstvom, samo ne more izbirati bivalnega okolja, okolice in predvsem se ne more izogniti morebitnim nevarnostim. Zato je izključno naša odgovornost glede bivalnega okolja našega otroka, tako pred porodom, kot po nejm.
Na razvoj ploda v času nosečnosti lahko vpliva več dejavnikov, toda tukaj bomo izpostavili predvsem vpliv okolja v katerem živi nosečnica. Pozorni moramo biti na vse naštete nevarnosti, toda najbolj pomembna je osveščenost in v času nosečnosti se mora bodoča mamica izogibati vseh naprav, ki močno sevajo ter prostorov, ki so obremenjeni s toksičnimi substancami ali plesnijo - več podatkov lahko preberete v rubriki NEVARNOSTI.

NAŠTELI BOMO NEKAJ OSNOVNIH NEVARNOSTI:
KUHINJSKI APARATI: so lahko zelo nevarni, še posebej, če jih nosečnica uporablja v višini trebuha, kar velja za večino aparatov. Tudi kuhinjske pečice so danes večinoma v višini trebuha. OPOZORILO: Sevanja pečic so ekstremno visoka. Nekatere močno sevajo že samo, če so pod napetostjo in niso v uporabi.


APARATI ZA OSEBNO NEGO: zelo močan izvor sevanja so sušilniki in likalniki za lase. Nosečnicam odsvetujemo obisk frizerskih salonov tako iz stališča kemikalij, ki se tam nahajajo kot velikega sevanja sušilnih in drugih električnih naprav.


RAČUNALNIKI, TABLICE: računalnik na pisalni mizi ali celo v naročju v bližini trebuha je zelo nevarno dejanje že izven nosečnosti, kaj šele v času le-te. Problem je še toliko večji, če je ta ista naprava hkrati priključena na napajane 220 V. Če uporabljate računalnik v času nosečnosti, naj bo to stacionarni računalnik z omrežnim kablom brez WI-FI povezave v prostoru. Sama tipkovnica, ki je povezana s kablom, ima zelo malo sevanja. Zato pa so toliko bolj problematični prenosniki, ki sevajo zelo močno, še posebej, ko so priključeni na omrežje 220V. Enako velja za TABLICE. Nosečnicam uporabo odsvetujemo, če pa jih že uporabljajo naj bo to za nuje zadeve in čim manj časa.


TELEFONIJA in WI-FI: eden največjih problemov sodobnega časa je mobilna telefonija. Brez nje žal ne gre, zato pa moramo biti osveščeni o njeni uporabi. V času nosečnosti ne uporabljajte mobilnih telefonov, če pa je to nujno naj bo čas uporabe minimalen in samo za nujne zadeve. Telefona NIKOLI ne odlagajte v bližino trebuha, še posebej če je priključen na napajanje oziroma ste povezani s spletom. Spletno povezavo imejte vedno, ko jo ne uporabljate izključeno, prav tako WI-FI. V času nosečnosti odsvetujemo uporabo WI-FI naprav v prostoru, kjer biva nosečnica. Zelo nevarni so tudi brezžični stacionarni telefoni, tako imenovane SLUŠALKE (DECT). Večina njih ima ekstremno močno in škodljivo sevanje, ki je lahko celo bolj nevarno od sevanja mobilnega telefona.


ELEKTRONSKE VARUŠKE: nekatere elektronske varuške zelo močno sevajo in obremenjujejo okolje v katerem biva dojenček.


ČISTILA IN KOZMETIKA: v času nosečnosti - priporoča se, da to storite že preden se odločite za nosečnost in s tem nadaljujete tudi po njej - vsa čistila v hiši kot tudi kozmetične pripomočke zamenjajte za EKOLOŠKE. To je zelo pomemben korak za vso družino.


KEMIKALIJE: v času nosečnosti NIKOLI ne kupujte novih izdelkov za bivanje oziroma opremo bivalnih prostorov, za katere ne veste, ali vsebujejo nevarne kemikalije. Za vse otroške izdelke - posteljica, igrače, oblačila, ... pridobite certifikat o otroku prijaznem izdelku.
POZOR: Veliko certifikatov je zastarelih in spisanih po nareku raznih lobijev. Obvezno se pozanimajte o kakovosti posameznega certifikata.
V starejših nepremičninah je potrebno preveriti tudi barve in druge materiale, ki se nahajajo v prostorih, kjer biva nosečnica oziroma dojenček ali mlajši otrok.


Bodoči starši bodite osveščeni in svojemu novemu družinskemu članu zagotovite varno in predvsem zdravo bivalno okolje. Vabimo vas, da se naročite na eno izmed naših storitev, ki so namenjene bodočim staršem kot tudi družinam, ki že imajo v svojem okolju dojenčka oziroma mlajšega otroka. Med drugim se lahko naročite na:

PREDAVANJE - VARNA NOSEČNOST in DOJENČEK V DRUŽINI
Predavanja organiziramo skupaj z nekaterimi večjimi trgovci, ki prodajajo otroško opremo. Na predavanje se lahko naročite tudi posamično in v nekaterih podjetjih, ki so prijazna do svojih zaposlenih.

PREDAVANJE + MERITVE ELEKTROSMOG
Najbolj razširjen paket meritev nevarnih sevanj, ki vključuje tudi posebno predavanje povezano z nosečnostjo oziroma dojenčkom ali mlajšim otrokom v družini.


ZA DODATNE INFORMACIJE OZIROMA NAROČILO NA PREDAVANJE ALI MERITVE S PREDAVANJEM IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC!

Ime in priimek


Naslov


Pošta in kraj


Telefon


E-pošta


V DRUŽINI (možnih je več potrditev):

NAČRTUJEMO NOSEČNOST
JE NOSEČNICA
JE DOJENČEK
JE MLAJŠI OTROK

ZANIMA ME:

PREDAVANJE
PREDAVANJE + MERITVE (PAKET ELEKTROSMOG DRUŽINA)
DRUGO

OPOMBE:


IMAM KUPON ZA POPUST V VREDNOSTI


KODA ZA POPUST 
Povpraševanje oddate tako, da kliknete na zeleni napis POŠLJI (nad tem tekstom). Ob prejemu vašega povpraševanja vas bomo poklicali v najkrajšem možnem času ter vam odgovorili na vaša vprašanja in vam pripravili ponudbo prilagojeno vašim željam. V primeru nosečnosti priporočamo, da nam v OPOMBAH zaupate stacionarni telefon, na katerega vas bomo lahko poklicali in uro kdaj ste dosegljivi. Tako ne boste po nepotrebnem svojega novega družinskega člana obremenjevali z dodatnim sevanjem mobilne naprave.
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke