T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.PLESEN

Tudi prisotnost plesni vpliva na slabo kvaliteto ZRAKA v BIVALNIH PROSTORIH in posledično lahko nastopijo hudi zdravstveni problemi. Seveda je pomembno za katero vrsto plesni gre in pa tudi količina le-te v BIVALNEM PROSTORU. Sicer so plesni kot take prisotne povsod v naravi. Vse o PROBLEMIH S PLESNIJO lahko izveste v rubriki NEVARNOSTI - PLESEN.

Glede samih MERITEV PLESNI v BIVALNIH OBJEKTIH, pa so pomembne naslednje  informacije:

MERILNA OPREMA
Pri naših meritvah uporabljamo izključno profesionalno opremo najboljših evropskih in ameriških proizvajalcev. Vsa oprema je testirana in specificirana. Ker gre za zelo natančne in občutljive naprave je pomembna tako njihova uporaba, kot prenašanje in skladiščenje. Merilnih naprav iz drugih trgov ne uporabljamo, ker ne zadovoljujejo standardov, ki jih naša dejavnost zahteva. Več o merilnih napravah si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev le-teh (LOGOTIPI SPODAJ).
Za meritve PLESNI v zraku uporabljamo profesionalne izdelke ameriškega proizvajalca PRISM ANALYTICAL TECHNOLOGIES.

LABORATORIJ
Vsi vzorci se pošiljajo na SPEKTROMETRIJO v laboratorij v Anglijo oziroma Ameriko.

OPOMBA:
Pri meritvah elektrosmoga lahko natančno določimo izvor tega v več kot 98%. Pri meritvah plesni v zraku pa je izvor le-teh včasih zelo težko določiti. V primeru, da je v zraku prisotnos PLESNI in imamo v bivalnem prostoru več možnih izvorov nam test določi natančno vrednost le tega in možne izvore o čemer vas pouči tudi naše osebje ob predstavitvi dobljenih rezultatov. Najtežje delo - ni vključeno v same meritve in razlago le teh - pa je določitev izvora plesni. Testiranje vas natančno opozori na skrito nevarnost žal pa ne more zaznati iz katerega vira prihaja. Največkrat se izvor določi zelo hitro, obstajajo pa tudi primeri ko je to delo zelo zamudno in stroškovno visoko, zato vam svetujemo, da v BIVALNIH PROSTORIH poskrbite za primerno vlago in kvalitetno prezračevanje.
 
 
 
 
 
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke