T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.KEMIKALIJE V ZRAKU

Slaba kvaliteta ZRAKA v BIVALNIH PROSTORIH tudi sodi med največje obremenitve v sodobnem načinu življenja. Vse o PROBLEMIH Z ZRAKOM lahko izveste v rubriki NEVARNOSTI - KEMIKALIJE in NEVARNOSTI - ALERGENI.

Glede samih MERITEV ZRAKA pa so pomembne naslednje informacije:

MERILNA OPREMA
Pri naših meritvah uporabljamo izključno profesionalno opremo najboljših evropskih in ameriških proizvajalcev. Vsa oprema je testirana in specificirana. Ker gre za zelo natančne in občutljive naprave je pomembna tako njihova uporaba, kot prenašanje in skladiščenje. Merilnih naprav iz drugih trgov ne uporabljamo, ker ne zadovoljujejo standardov, ki jih naša dejavnost zahteva. Več o merilnih napravah si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev le-teh (LOGOTIPI SPODAJ).
Za meritve KEMIKALIJ v zraku uporabljamo profesionalne izdelke ameriškega proizvajalca PRISM ANALYTICAL TECHNOLOGIES.

LABORATORIJ
Vsi vzorci se pošiljajo na SPEKTROMETRIJO v laboratorij v Anglijo oziroma Ameriko.

OPOMBA:
Pri meritvah elektrosmoga lahko natančno določimo izvor tega v več kot 98%. Pri meritvah kemikalij v zraku pa je izvor le-teh včasih zelo težko določiti. V primeru, da je v zraku formaldehid in imamo v bivalnem prostoru več možnih izvorov nam test določi natančno vrednost le tega in možne izvore o čemer vas pouči tudi naše osebje ob predstavitvi dobljenih rezultatov. Najtežje delo - ni vključeno v same meritve in razlago le teh - pa je določitev izvora stripenih kemikalij. Testiranje vas natančno opozori na skrito nevarnost žal pa ne more zaznati iz katerega vira prihaja. Največkrat se izvor določi zelo hitro, obstajajo pa tudi primeri ko je to delo zelo zamudno in stroškovno visoko, zato vam svetujemo, da v BIVALNIH PROSTORIH uporabljate samo opremo in materiale, ki so ekološko certificirani in prijazni za BIVALNA OKOLJA.
 
 
 
 
 
 
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke