T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


VODA

Če mislite, da je voda, ki jo pijete samo H2O, pomislite še enkrat. Nekatere študije so pokazale, da je v vodi lahko do neverjetnih 75.000 kemijskih spojin, EPA pa je do danes uspela izdelati varnostne standarde samo za 87 spojin. (EPA je agencija za varstvo okolja). Mnoge od teh kemikalij so potencialno škodljive zdravju in lahko povzročijo zdravstvene probleme. Center za nadzor bolezni v Atlanti (ZDA) poroča, da vsako leto zboli zaradi pitja kontaminirane vode skoraj milijon ljudi. V okoli 1000 primerih se bolezen tragično konča s smrtjo, da ne govorimo o raznih zdravstvenih tegobah in slabem počutju.
Mnoge komunalne dejavnosti niso organizirane tako, da bi znale ravnati s sodobnimi dnevnimi nečistočami in uporabljajo že preživete tehnologije. Množica nečistoč kot so pesticidi, herbicidi, nevarni odpadki iz odlagališč odpadkov, razlitja olj in kemikalij, kisel dež in mnogi drugi najdejo pot v naše vodne vire. Velikokrat tej vodi dodajo klor ali kloramin, da nadzorujejo vsebnost bakterij, kar tudi lahko povzroči nekatere bolezni. Čeprav voda, ko zapusti te obrate, zadosti minimalnim zahtevam varnostnih standardov, se grožnja zdravju ne neha. Voda lahko teče skozi nevarne cevi, kjer se lahko na poti do vašega doma ponovno kontaminira. Preverite vaše cevi doma in tiste iz omrežnega sistema in ugotovili boste, da so nekateri deli cevi obdani z minerali, biološkimi in kemičnimi usedlinami. V nekaterih primerih lahko cevi same izlužijo baker in svinec. Druga nevarnost, ki preži v starih ceveh je bio-film, sestavljen iz plasti bakterij, ki so lahko gojišče za patogene, kot so E-coli. In ne mislite si, da je voda iz vodnjaka kaj bolj varna, kajti tudi v podtalnico lahko pronicajo nečistoče. Če ji dodaste klor ali kako drugo kemikalijo, ki se navadno dodaja podtalnici, boste pili in kuhali z vodo, ki je kemično spremenjena. Žalostna resnica je, da je naš vir vode ogrožen zaradi škodljivih kemikalij. EPA standardi zahtevajo, da se pri pripravi vode zmanjšajo vsebnosti nekaterih nečistoč. Ko se onesnaženje pojavi, so odgovorni za kvaliteto sicer obveščeni, vendar ste vi med tem onesnaženo vodo morda že zaužili.
Sami sebi zastavite vprašanje: “Kako bodo v teku življenja te kemikalije in nečistoče vplivale na moje zdravje in na zdravje moje družine?" Premislite, kaj pomeni, če skozi celo življenje popijete približno 59.000 litrov vode V vsakem kozarcu vode so lahko neodkrite nečistoče, ki imajo kumulativen slabšalni učinek na vaše zdravje.

Še danes lahko daste preveriti kakovost vaše vode. Naši strokovnjaki odvzamejo vzorce in jih pošljejo na preiskave v laboratorij. V nekaj dneh boste prejeli kompletno poročilo o kakovosti vaše vode. Za več informacij nas lahko kontaktirate preko obrazca KONTAKTIRAJE NAS ali pa nas pokliče po telefonu.

Veliko je govora tudi o filtraciji vode. Nekatere so bolj druge manj učinkovite. Za pitje in kuhanje priporočamo nakup gospodinjskega destilatorja, za tuširanje in kopanje pa namestitev kvalitetnih filtrov. V večstanovanjskih hišah so najbolj priročni filtri za tuš v enostanovanjskih pa centralni filtracijski sistemi.

Vrhunske GOSPODINJSKE VODNE DESTILATORJE lahko naročite pri našem poslovnem partnerju OŽEMALNIKI.SI.

Več o vodi si lahko preberete tudi v naslednjem dokumentu:
pdfVODA_lahko_spodkoplje_vase_zdravje(1) (.pdf 2.0MB)

STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke