T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


MIKROORGANIZMI

Mikroorganizmi obsegajo vsa področja našega življenja in so tako ali drugače prisotni tudi v naših bivalnih prostorih. Kot enega najbolj nevarnih smo že izpostavili PLESEN, obstaja pa še kopica drugih, ki so nevarni za naše zdravje. Z mikroorganizmi se sicer ukvarja mikrobiologija.
Mikrobiologija je veda o mikroorganizmih (mikrobih). Sem sodijo številni in raznoliki organizmi, ki obstajajo kot posamezne celice ali skupki celic, med njimi evkarionti, kot so glive, praživali in alge ter prokarionti, kot so bakterije in arheje. V skupino mikroorganizmov sodijo tudi virusi, čeprav niso striktno razvrščeni kot živi organizmi. Glede na obravnavan mikroorganizem se mikrobiologija deli na mnoge veje: bakteriologija, virologija, mikologija, parazitologija. Specialist s področja mikrobiologije se imenuje mikrobiolog. Mikrobna celica je sposobna samostojnega življenja in je sposobna rasti, tvorbe energije in razmnoževanja neodvisno od drugih celic (izjema so virusi). Tako se celice mikroorganizmov razlikujejo od celic živali ali rastlin, saj le-te ne morejo živeti samostojno. Kot uporabna biološka znanost se mikrobiologija ukvarja z mnogimi pomembnimi težavami v medicini, industriji, ekologiji, bivalni tematiki... Nekateri mikroorganizmi povzročajo zelo nevarne bolezni pri ljudeh, v industriji pomagajo pri proizvodnji antibiotikov, uporabljamo jih tudi za čiščenje odpadnih vod.
V sklopu stavbne biologije je pomembno, da se mikroorganizmov v našem okolju zavedamo, se naučimo z njimi sobivati in se po naših najboljših močeh izogibati tistim, ki so za naše zdravje nevarni oziroma uvedemo določene zaščitne ukrepe.
OPOZORILO:
Proti škodljivim mikroorganizmom se borimo kar se da po naravni poti z naravnimi sredstvi in se kemičnim substancam izognimo, razen v primeru, ko je to res nujno.
 
NAUČIMO SE SOBIVANJA Z MIKROORGANIZMI - IZOGIBAJMO SE NEVARNIM - PREVENTIVA
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke