T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


PONUDBA

 
Ponudba STAVBNE in BIVALNE BIOLOGIJE na področju ZP (ZDRAVJU PRIJAZNE) NEPREMIČNINE je namenjena vsem, ki bivalne nepremičnine za svojo družino šele iščejo na tržišču oziroma se z nepremičninami (bivalnimi in poslovnimi) profesionalno in poslovno ukvarjajo.

PRIVATNI SUBJEKTI:

 • GRADITELJI
 • PRIVATNI INVESTITORJI
 • KUPCI
 • NAJEMNIKI
 • PRODAJALCI
 • NAJEMODAJALCI

POSLOVNI SUBJEKTI:

 • NEPREMIČNINSKE AGENCIJE
 • ARHITEKTI in NOTRANJI OBLIKOVALCI
 • POSLOVNI INVESTITORJI in GRADBENA PODJETJA
 • PROIZVAJALCI GRADBENIH MATERIALOV in OPREME
 • PRODAJALCI GRADBENIH MATERIALOV in OPREME

PAKETI PREVENTIVA NAKUP

PAKETI PREVENTIVA NAKUP so namenjeni strankam, ki KUPUJEJO oziroma NAJEMAJO bivalni objekt oziroma parcelo za postavitev le tega. Tako se lahko kot stranka pred nakupom prepričate o tem, kakšne so lahko skrite nevarnosti za katere po nakupu glede na trenutno zakonodajo ne boste mogli uveljavljati nobenih reklamacijskih pravic.

VSEBINA PAKETA - PREVENTIVA NAKUP je odvisna od vrste nepremičnine (stanovanje, hiša, parcela,...) in lokacije nepremičnine (samostojni objekt, strnjeno nasleje, podeželje, bližina industrije,..), katero stranka kupuje. Posebni paket je namenjen tudi najemnikom BIVALNEGA OKOLJA.

Nekaj PAKETOV iz rubrike PREVENTIVA:
PAKET OSNOVNI - PREVENTIVA NAKUP, ki ugotavlja obremenitve ELEKTRO SMOGA je tudi izhodišče za morebitne nadaljnje potrebne meritve glede TOKSIČNIH SUBSTANC v bivalnem objektu, PRISOTNOSTI PLESNI, KAKOVOST VODE in druge meritve, če so potrebne.

PAKET PRO - PREVENTIVA NAKUP poleg meritev ELEKTRO SMOGA vsebuje tudi meritve TOKSIČNIH SUBSTANC, PLESNI in KAKOVOST VODE.

PAKET PREVENTIVA -  NAJEM je namenjen uporabnikom, ki za daljši čas najemajo BIVALNE PROSTORE in se želijo prepričati o morebitnih skritih nevarnostih.

OPOMBA:
Paket PREVENTIVA prilagodimo potrebam vsake stranke posebaj. Več o tem kaj nudijo lahko izveste v nadaljevanju. Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo.


BODOČI GRADITELJI BIVALNIH OBJEKTOV
V primeru gradnje hiše, vikenda in drugih bivalnih objektov vam lahko že v fazi načrtovanja naši strokovnjaki pomagajo z nasveti na različnih področjih. Tako vam med drugim skupaj z našimi poslovnimi partnerji svetujemo:
 • pri izbiri parcele, ki ne bo obremenjena z zunanjimi vplivi
 • izbiri zdravju prijaznih gradbenih materialov
 • izbiri načina gradnje v povezavi z zdravim bivalnim okoljem
 • skupaj z vašim izvajalcem električnih del pripravimo načrt, ki ne bo po nepotrebnem obremenjeval vaše družine z ELEKTRO SMOGOM
 • vašemu inštalaterju vodovodnih napeljav svetujemo glede napeljave in namestitve filtrov za vodo in druge rešitve
 • svetujemo glede prezračevanja BIVALNEGA OBJEKTA, da bo zrak v prostoru vedno svež in kvaliteten
 • svetujemo glede nevarnosti same opreme in pri pravilni izbiri le-te
 • nasveti za zdravo bivanje
 • drugi nasveti v povezavi z SBB
Za ponudbo nas kontaktirajte preko spletnega obrazca POVPRAŠEVANJE - PRIVATNI SUBJEKTI.

KUPCI BIVALNIH OBJEKTOV
Pred nakupom preverimo skrite nevarnosti, ki lahko močno obremenijo življenje v vašem novem BIVALNEM OKOLJU. Zaradi izredno slabe zakonodaje na tem področju v celotni Evropi - več si lahko preberete v rubriki BIVALNI PROSTORI - vam kasnejše pritožbe po samem nakupu ne bodo popolnoma nič pomagale, saj so zakonski predpisi glede višine raznih obremenitev postavljeni ekstremno visoko in daleč od smernic STAVBNE in BIVALNE BIOLOGIJE. Tudi v primeru hudih bolezni, ki bi lahko nastale zaradi visokih obremenitev, tega ne boste mogli nikakor pravno dokazovati, kar dokazujejo zgodbe 100.000-ih prizadetih iz vsega sveta. Edino kar vam žal ostane, je osveščenost in preventivno ukrepanje. Tako se lahko pred samim nakupom prepričate ali obstajajo potencialne skrite nevarnosti in v primeru le-teh, tak nakup pravočasno zavrnete. Strošek takega testiranja in vseh informacij, ki jih prejmete, je zanemarljiv za razliko od posledic, ki zaradi takih obremenitev lahko nastanejo, oziroma stroška drage sanacije naknadno ugotovljenega stanja. Obstajajo tudi primeri, ko lahko izgubite večino vloženega denarja, saj nepremičnine ni več mogoče prodati, oziroma je cena lahko nižja tudi za več kot 80 procentov od nabavne.
Za ponudbo nas kontaktirajte preko spletnega obrazca POVPRAŠEVANJE - PRIVATNI SUBJEKTI.

NAJEMNIKI BIVALNIH OBJEKTOV
Najemate stanovanj, hišo ali sobo? Vas zanima okolje, v katerem boste bivali?
Pri najemu ne prihaja do napačnih življenjsko pomembnih odločitev, zaradi katerih bi izgubili velike vsote denarja, kot je to pri nakupu ali gradnji, saj v primeru ugotovitve slabega bivalnega okolja najemno pogodbo preprosto prekinete.
POZOR: Odvisno od pogodbe, ki ste jo podpisali ob najemu. Včasih je tudi taka poteza lahko velik strošek. Nepotreben strošek pa je tudi selitev iz ene lokacije na drugo.
Vsekakor pa je smotrno, če gre za dolgoročni najem, več kot pol leta, da preverimo morebitne skrite dejavnike, ki nas obremenjujejo, saj se lahko vpliv na naše počutje oziroma zdravje pojavi že v nekaj tednih.
Za ponudbo nas kontaktirajte preko spletnega obrazca POVPRAŠEVANJE - PRIVATNI SUBJEKTI.

PRODAJALCI in NAJEMODAJALCI BIVALNIH OBJEKTOV
Želite, da je vaša nepremičnina drugačna od drugih? Da jo bodo opazili osveščeni kupci in najemniki? Naročite naše meritve in testiranja in pridobite oceno nepremičnine iz področja STAVBNE in BIVALNE BIOLOGIJE. V primeru, da vaš BIVALNI OBJEKT izpolnjuje stroga merila STAVBNE in BIVALNE BIOLOGIJE, vam bomo izdali certifikat ZP (ZDRAVJU PRIJAZNA) NEPREMIČNINA, katerega boste lahko predložili ob prodaji oziroma oddaji nepremičnine.
OPOMBA:
Ocena nepremičnine je možna od 1.11.2016 dalje, certifikate pa bomo začeli izdajati v letu 2017.
Za ponudbo nas kontaktirajte preko spletnega obrazca POVPRAŠEVANJE - PRIVATNI SUBJEKTI.

NEPREMIČNINSKE AGENCIJE
Vse več kupcev bo zaradi osveščenosti iskalo bivalne objekte po smernicah SBB. Bodite med prvimi, ki bodo lahko svojo ponudbo razširili na to novo področje v Sloveniji. V vsaki regiji bomo k poslovnemu sodelovanju povabili eno izmed NEPREMIČNINSKIH AGENCIJ. Če vas poslovno sodelovanje zanima, nas lahko kontaktirate preko spletnega POVPRAŠEVANJA - POSLOVNI SUBJEKTI.

ARHITEKTI in NOTRANJI OBLIKOVALC
Zaradi vse večjega povpraševanja na tem področju vabimo k sodelovanju ARHITEKTE in NOTRANJE OBLIKOVALCE, ki jih zanima sodelovanje na področju STAVBNE in BIVALNE BIOLOGIJE. Če vas poslovno sodelovanje zanima, nas lahko kontaktirate preko spletnega POVPRAŠEVANJA - POSLOVNI SUBJEKTI.

INVESTITORJI in GRADBENA PODJATJA
K poslovnemu sodelovanju vabimo vse investitorje, ki želijo kot eni prvih v Sloveniji na tržišče ponuditi BIVALNE OBJEKTE grajene izključno po načelih SBB. Prav tako gradbena podjetja, še posebej izdelovalce montažnih, lesenih in zidanih HIŠ.
Če vas poslovno sodelovanje zanima, nas lahko kontaktirate preko spletnega POVPRAŠEVANJA - POSLOVNI SUBJEKTI.

PROIZVAJALCI GRADBENIH MATERIALOV in GRADBENE OPREME
Tako slovenske proizvajalce kot zastopnike tujih podjetij, ki na tržišču ponujajo izdelke, opremo in materiale, ki izpolnjujejo smernice SBB vabimo, da nas kontaktirate v zvezi s poslovnim sodelovanjem preko spletnega POVPRAŠEVANJA - POSLOVNI SUBJEKTI.CENE PONUDBE
Cene naših storitev na področju ZP NEPREMIČNIN podajamo informativno, saj zaradi specifičnosti naročila za vsako stranko glede na želje naročnika, lokacijo nepremičnine, vrste nepremičnine (ob nakupu parcele se izvajajo drugačne meritve in testi, kot pri nakupu stanovanja ali hiše), potrebnih segmentov meritev ter testov izdelamo ponudbo glede na osnovne podatke, ki nam jih posredujete. Poleg tega paketi vsebujejo različne postavke, ki jih določimo glede na vaš izbor in druge podatke.

OKVIRNE POSTAVKE:
 • ELEKTRO SMOG – Od 80 € do 350 €
 • KEMIKALIJE in PLESNI – Od 165 € do 545 €
 • PRISOTNOST FORMALDEHIDOV - 165 €
 • SVETOVANJA in IZOBRAŽEVANJA - od brezplačno do 250 €
 • SODELOVANJE pri NAČRTOVANJU ELEKTRO INŠTALACIJE Z MINIMALNIM VPLIVOM NA BIVALNI OBJEKT - od 150 do 900 €

PRIMER 1:
Stranka kupuje stanovanje v Ljubljani. Želi preveriti obremenitve VISOKOFREKVENČNEGA ODDAJNIKA, ki stoji na bližnjem gasilskem domu. Cena kompletne meritve s poročilom, razlago in svetovanjem ter stroški prevoza je 90 €.

PRIMER 2:
Stranka kupuje stanovanje v Ljubljani. Želi preveriti obremenitve z ELEKTRO SMOGOM (vsi možni izvori in oba frekvenčna razpona). Cena kompletne meritve s poročilom, razlago in svetovanjem ter stroški prevoza je 150 €.

PRIMER 3:
Stranka kupuje starejšo hišo v Medvodah. Želi preveriti obremenitve z ELEKTRO SMOGOM (vsi možni izvori in oba frekvenčna razpona), KEMIKALIJE (analiza in detekcija s spektrometrijo vključno s FORMALDEHIDI) zaradi uporabljenih gradbenih materialov, ki jih ne pozna ter prisotnost PLESNI. Cena kompletne meritve z poročilom, razlago in svetovanjem ter stroški prevoza je 495 €.

PRIMER 4:
Stranka načrtuje gradnjo hiše in kupuje parcelo na idilični lokaciji blizu Ljubljane. Želi preveriti obremenitve z ELEKTRO SMOGOM (vsi možni izvori in oba frekvenčna razpona). Še posebej jo zanima visokonapetostni električni daljnovod, ki je oddaljen dober kilometer od parcele. Cena kompletne meritve s poročilom, razlago in svetovanjem ter stroški prevoza je 150 €.

PRIMER 5:
Stranka načrtuje gradnjo manjše varčne hiše. Kontaktira nas, da bi svetovali njegovemu izvajalcu električnih del glede izvedbe po standardih SBB s čim manjšim vplivom ELEKTRO SMOGA na sam bivalni objekt. Na prvem sestanku so prisotni graditelj, načrtovalec električnih inštalacij, izvajalec električnih inštalacij in naš STROKOVNJAK. Graditelj izrazi svoje želje glede inštalacij. Naš strokovnjak vse skupaj z nasveti prilagodi standardom SBB in na podlagi vseh informacij načrtovalec električnih inštalacij pripravi osnutek načrta. Na drugem sestanku se načrt pregleda in odobri. Izvajalcu se poda točna navodila glede električne inštalacije (materiali, izdelki SBB, pomembne informacije glede montaže). Po namestitvi se v objektu izvedejo prevzemne meritve. Graditelj je želel še informacijsko predavanja ZDRAVI BIVALNI PROSTORI in VARNA UPORABA ELEKTRIČNIH NAPRAV za vse člane družine. Kompletni stroški podpore SBB skupaj z meritvami, svetovanji in izobraževanjem so bili 650 €. Produkti SBB (preklopne varovalke, določene zaščite, oklopni kabli, ozemljitve) niso vključeni v ceno.

Za osnovno PONUDBO vaših želja kliknite na:
- POVPRAŠEVANJE PRIVATNI SUBJEKTI
- POVPRAŠEVANJE POSLOVNI SUBJEKTI

STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke