T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


GEOPATSKI STRES

Geopatski stres je popačeno ali moteno elektromagnetno polje zemlje (Schumann Resonance / Waves). Zemljina elektromagnetna resonanca je frekvence približno 7,83 Hz – (Schumann resonance -SR), ki spada v območje (alfa) človeških možganskih valov. Ponikalnice, kanalizacija, cevi za vodo in elektriko, predori in podzemne železnice, mineralne sestave in geološke motnje izkrivljajo naravno resonanco zemlje s čimer se ustvarja GEOPATSKI STRES (GS). Po nekaterih dognanjih lahko dolgoročno spanje ali zadrževanje veliko časa v teh območjih povzroči določene bolezni oziroma slabo vpliva na zdravje in počutje posameznika.
Sam izraz je sicer izpeljan iz grških besed »geo« (zemlja) in »pathos« (zboleti) in označuje bolezen, ki jo izzove zemlja. S tem so mišljena motena ali nestabilna elektromagnetna polja, ki izhajajo iz zemlje. Naravno magnetno polje se zaradi različnih vplivov nekoliko spremeni in pride na površini zemlje v disharmonično resonanco. Negativne učinke takih linij je možno čutiti v višjih nadstropjih stavbe enako močno kot v pritličju, ker železo in beton, ki sta običajno glavna sestavina gradbenih materialov v teh zgradbah, negativna valovanja še ojačita.
Vodni tokovi lahko take energetske motnje pošiljajo naprej in ojačijo njihove negativne učinke, zato so vodni tokovi pod zgradbami posebno problematični.
Na daljnem vzhodu ljudje običajno skupaj s strokovnjaki - feng šui mojstri - poiščejo rešitev, ki prepreči geopatski stres.

Kaj še povzroča GEOPATSKI STRES?
Schumann Resonance (7.83Hz), ki je naravna frekvenca zemeljskega magnetnega polja je lahko motena ali izkrivljena zaradi podzemnih vodnih tokov, geoloških prelomov, podzemnih jamah in nekaterih mineralnih surovin, kot so premog, nafta in železo. Poleg motenj same naravne, lahko motnje povzročijo tudi umetni objekti kot so železnice, avtoceste, nasipi, mostovi, kamnolomi, predori, rudniki in podzemni bunkerji. Obstaja tudi več drugih možnih povzročiteljev za GS.

Ali so živali pokazatelj GS?
Nekatere živali se na teh točkah počutijo dobro, druge se jim izogibajo.
Živali, ki se izogibajo GS:
psi, konji, krave, ovce, prašiči, miši, ptiči.
Živali, ki se tam rade zadržujejo:
mačke, mravlje, divje čebele, ose, hrošči, termiti, razni paraziti, pa tudi bakterije in virusi.

V Sloveniji je žal zelo malo pravih strokovnjakov za meritve GEOPATSKEGA STRESA. Problem je tudi v tem, da za razliko od TEHNIČNIH SEVANJ oziroma tako imenovanega ELEKTROSMOGA, pri GEOPATSKIH SEVANJIH nimamo natančnih profesionalnih naprav za meritve le tega in zato velikokrat pride do netočnih podajanj izmerjenih vrednosti.
Ker pa ta sevanja ne gre zanemariti v sklopu STAVBNE in BIVALNE BIOLOGIJE, smo na tem področju k sodelovanju povabili zunanje poslovne partnerje, ki vam jih priporočamo v primeru, da vas to področje zanima. Naša ekipa pa teh meritev ne opravlja.
Za dodatne informacije nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca KONTAKTIRAJTE NAS in pripišite da vas zanimajo meritve GEOPATSKEGA STRESA.
 
GEOPATSKI STRES JE LAHKO ZA NEKATERE VELIKA OBREMENITEV
 
NESTABILNA ELEKTROMEGNETNA POLJA ZEMLJE
 
NEKATERIM SO POSTELJO POSTAVILI NA TRI RAZLIČNE LOKACIJE V SPALNICI - KOMU VERJETI
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke