T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


ZGODOVINA STAVBNE in BIVALNE BIOLOGIJE

Elektrika je že zelo zgodaj postala del našega načina življenja in danes je del vsakdana brez katerega življenje ni več mogoče. Vsaj v taki obliki kot ga živimo ne. Prav tako je tehnologija napredovala na vseh ostalih področjih življenja, kar ima tako dobre kot slabe plati. Ob tem pa so se v vsej zgodovini razvoja pojavljali zaskrbljujoči fenomeni napredka in sicer negativni stranski učinki, ki so v zadnjem stoletju presegli vse razumne meje. Katerakoli družbena ureditev do sedaj se je izkazala kot nezavedna do našega planeta in življenja na njem. Politika, kapital, razni interesi, lobiranja ter predvsem velike korporacije, so postali nedotakljivi in neodzivni do opozarjanja posameznikov in družbeno odgovornih združenj. Teh je sicer v razvitem svetu vse več, toda njihova moč še zdaleč ni dovolj velika, da bi prišlo do korenitih globalnih sprememb. Pravzaprav ni problem o njihovi moči, temveč o ZAVEDNOSTI človeka. Človečka zavest gledano v celotni populaciji je na najnižjem nivoju do sedaj.
Ker je razvoj prinesel tudi vse več negativnih posledic, je temu poskušala slediti tudi stroka, ki ji ni vseeno za človeka kot takega. Tako je nastala tudi STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA (SBB). Razvijala se je sočasno v nekaterih bolj razvitih državah. Kot ena od najbolj naprednih, ki je orala ledino na tem pionirskem področju pa prihaja prav iz nam bližnje Nemčije. Profesor Dr. Anton Schneider, Ph.D je začel s svojim izjemnim delom daljnega leta 1969. Industrija in kapital skupaj s politiko ni pokazala posebnega posluha prvim korakom na tem področju. Šele ko so se ljudje začeli zavedati vse večjih problemov onesnaženosti, strupov in izbruha bolezni sodobnega časa, so se začele zadeve premikati tudi na tem področju. Tako je danes to ena od vej sodobne znanosti, ki je v nekaterih državah v ekstremnem porastu, žal pa drugje različni interesi še vedno zavirajo njen razvoj. Žalostno je, da nekateri ob nakupu nepremičnine, ki je v večini primerov življenjska naložba, še vedno ne preverijo, kaj in kje kupujejo oziroma kje bodo gradili. Ljudje še vedno iščejo »ELITNE« lokacije, luksuzno ponudbo, oziroma na drugi strani kupujejo cenene nepremičnine, ki so grajane iz najslabših toksičnih materialov, absurd vsega pa je oprema takih nepremičnin. Nič vam ne pomaga lep razgled, bližina mesta ali šole, znana soseska ali pa luksuzna oprema, če pa bo prijetno bivanje vaše družine prekinila takšna ali drugačna bolezen zaradi ene izmed NEVIDNIH NEVARNOSTI, ki prežijo na vas. Naj vas opozorimo, da je večina njih o katerih govorimo pri STAVBNI in BIVALNI BIOLOGIJI za naša čutila NEZAZNAVNIH in prav v tem je največji problem.


STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke