T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


TEŽKE KOVINE

Težke kovine predstavljajo resno grožnjo za zdravje. Najdemo jih v vodi, zraku in mnogih izdelkih (tudi čistilih in kozmetiki), povzročijo pa lahko tudi najbolj resne bolezni. Prisotnost težkih kovin v organizmu negativno vpliva na normalno delovanje življenjskih procesov. Težke kovine obremenijo jetra in prebavila, vplivajo na razvoj alergij, povzročajo zmanjšano fizično sposobnost, znižujejo raven imunskega sistema, vplivajo na delovanje živčevja in na psihično počutje. Težke kovine so karcinogene in povzročajo nastanek rakastih obolenj. Težke kovine vstopajo v naš organizem preko dihal, s hrano ali z vodo in zelo velikokrat preko kože. Organizem del težkih kovin zaradi sposobnosti samorazstrupljanja lahko izloči. Kadar pa dnevno preide v naš organizem visok delež težkih kovin, ki jih naš organizem kljub funkciji samorazstrupljanja ni sposoben izločiti, pride do nabiranja v telesnih organih.
Težke kovine se v organizmu nalagajo in povzročajo hude zdravstvene težave. Razstrupljanje je dolgoročno, zahtevno in drago. Obstaja več načinov razstrupljanja, najbolj učinkoviti pa so s pomočjo preparatov kot so:
DMSA, DMPS, EDTA, ALA, MSM, Alge klorela, itd.


OPOZORILO:
Razstrupljanje od težkih kovin je zahteven postopek in je lahko zelo nevarno če ni izvedeno pravilno. Tako lahko težke kovine samo prestavimo iz enega dela telesa v drugega in povzročimo dodatno nepopravljivo škodo.
VEDNO SE POSVETUJTE S STROKOVNJAKOM PREDEN SE LOTITE TEGA POSTOPKA !
URADNA MEDICINA VAM PRI TEM ŽAL NE BO V POMOČ !
V SLOVENIJI PRIPOROČAMO (naš poslovni partner) HOLISTIČNO ORDINACIJO GOLENHOFEN.


NAJBOLJ POGOSTE TEŽKE KOVINE V NAŠEM BIVALNEM OKOLJU:

ALUMINIJ

Tehnično gledano aluminij ne spada v kategorijo težkih kovin, pa vendar je to kovina, ki lahko predstavlja resno grožnjo za naše zdravje, še posebno, če smo mu izpostavljeni dalj časa. Med drugim ga najdemo v hrani za dojenčke, vnaprej pečenih proizvodih, industrijsko pridelani hrani, aluminijastih loncih in ponvah, dezodorantih, šamponu in vlažilni kremi za kožo, zdravilih,….

KADMIJ
Kadmij povzroči resne posledice na možganih in zavira sposobnost organizma za absorbiranje hranil, kot so železo, cink in kalcij, zaradi česar postanemo bolj dovzetni za bolezni kosti in imunskega sistema. Najdemo ga v avtomobilskih prevlekah sedežev, črni gumi, večkrat uporabljenem motornem olju, keramiki, izparelem mleku, gnojilih, talnih oblogah, fungicidih, pohištvu, rafinirani beli moki in brezalkoholnih pijačah iz avtomatov, katerih cevi vsebujejo kadmij.

SVINEC
Izpostavljenost svincu lahko povzroči demenco in alzheimerjevo bolezen, učne težave, napade, agresijo, hiperaktivnost in mnoge druge zdravstvene težave. Svinec je moč najti v cigaretnem dimu (tudi pri pasivnem kajenju), hrani iz pločevink, barvitem gladkem časopisnem papirju, nekaterih keramičnih posodah, stenskih barvah v starejših domovih, svinčenih ceveh v starejših stavbah in rafinirani čokoladi. Svinec najdemo tudi v izpušnih plinih avtomobilov, ki vozijo na osvinčeni bencin in blizu določenih industrijskih objektov - znan problem tudi v Sloveniji.

ŽIVO SREBRO
Dobro znana lastnost živega srebra, ki se sprošča v obliki hlapov, je, da po krvi hitro pride do možganov, zato ga povezujemo z nevrološkimi, psihološkimi in imunološkimi boleznimi, skupaj z Alzheimerjevo boleznijo. Povzročal naj bi tudi srčno aritmijo, glavobole, zamegljen vid in splošno telesno šibkost. Živo srebro najdemo v amalgamskih zobnih plombah. Nekateri zobozdravniki še danes trdijo da take plombe niso nevarne. Na srečo jih je vse manj, veliko njih pa zboleva prav zaradi dela z amalgamskimi plombami. V Sloveniji je vse več zobozdravnikov, ki za amalgamske plombe ne želijo niti slišati, žal pa zdravstveni lobij še vedno tišči glavo v pesek. Najdemo ga celo v cepivih, saj mnoga izmed njih, tudi tista za otroke, vsebujejo večje količine konzervansa thimerosol, ki vsebuje to nevarno kovino. Živo srebro je skoraj že v vseh ribah, tudi večina gojenih vrst je okuženih z njim.
Vabimo vas da si ogledate več video posnetkov na YOUTUBE o škodljivosti amalgamskih plomb. Glede problematike AMALGAMSKIH PLOMB in razstrupljanja nam večkrat osebno svetuje tudi svetovno znani zdravnik ANDREW HALL COUTLER (priporočamo obisk njegove spletne aplikacije). Zelo veseli pa smo lahko, da imamo v Sloveniji na tem področju tudi svetovnega specialista Dr. Alfreda Kobala, ki je več let pomagal zastrupljenim delavcem iz rudnika živega srebra v Idriji. Več o PROBLEMATIKI AMALGAMSKIH PLOMB in drugih KEMIKALIJ na področju zobozdravstva si lahko ogledate na tej POVEZAVI.

KROM
Krom je karcinogena težka kovina. V naravi se največkrat nahaja v trivalentni obliki in heksivalentni obliki. Heksivalentni krom povzroča kronično zastrupitev organizma. V organizem preide preko prebavnega trakta, dihalnih poti in kože.

ARZEN
Arzen je težka kovina, ki je prisotna tudi  v plastični embalaži. Nabira se v jetrih, ledvicah, vranici, mišicah, laseh in nohtih. Vpliva na delovanje živčnega sistema in srčno-žilni sistem. Pri dolgotrajni izpostavljenosti najpogosteje povzroča raka kože. Lahko povzroča tudi raka sečnega mehurja, ledvic in pljuč, slednjega predvsem pri vdihavanju.
 
ŽIVO SREBRO JE ZELO NEVARNO
 
POTREBNA BO VSE VEČJA BORBA MALEGA ČLOVEKA PROTI INDUSTRIJSKIM GIGANTOM, KI ZASTRUPLJAJO OKOLJE
 
ŽIVLJENJE TIK OB LETALIŠČU NI DOBRA IZBIRA
 
V CEPIVIH SO NEKATERE SUBSTANCE, KI JIH NEKATERI ZNANSTVENIKI IN ZDRAVNIKI OPREDELJUJEJO KOT NEVARNE ZA ZDRAVJE
 
NALAGAJO SE POČASI, RAZSTRUPLJANJE JE VEČLETNO, ZAHTEVNO IN DRAGO
 
BREZ ENERGIJE NE GRE, TODA OKOLJE JE VSE BOLJ OBREMENJENO
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke