T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


MERITVE


PONUDBA in NAROČILO MERITEV OZIROMA TESTIRANJ

1. NAROČILO MERITEV / PONUDBA:
Meritve in testiranja lahko naročite preko telefona ali elektronskega obrazca. Po pridobljenih podatkih za vsako stranko najprej izdelamo OSNOVNO PONUDBO. Formular za naročilo boste našli v LEVEM IZBIRNEM STOLPCU ali na strani PONUDBA NAŠIH STORITEV.

2. DOLOČITEV TERMINA:

Datum meritev oziroma testiranj določimo skupaj s stranko.

POTEK MERITEV NA OBJEKTU

Stranki najprej predstavimo potek meritev oziroma testiranj.

1. MERITVE:
Meritve potekajo po natančno določenem protokolu za vse vrste meritev oziroma testov ter odvisno od PAKETA, ki ga stranka izbere. Tudi čas trajanja meritev je odvisen od vrste meritve, oziroma PAKETA, ki ga stranka izbere in traja od 30 do 180 minut. Meritve potekajo v samem bivalnem prostoru in po potrebi tudi izven njega in v bližnji okolici objekta.

2. PREDAVANJE:
V nekaterih PAKETIH je zajeto tudi predavanje članom družine o varni uporabi električnih aparatov in o skritih nevarnostih, ki se nahajajo v BIVALNIH PROSTORIH ter posebna predavanja za družine, kjer prebiva nosečnica oziroma dojenček.
OPOMBA: Na predavanjih je zaželeno, da so zbrani vsi člani gospodinjstva, v katerem se izvajajo meritve in testiranja.

Pri meritvah TOKSIČNOSTI ZRAKA in PLESNI je postopek drugačen. Ekipa najprej v objekt namesti merilne instrumente ter ampule in jih odstrani 24 ur kasneje. Stranka prejme natančna navodila glede bivanja v času testiranja. Vzorci se pošljejo v znanstveni laboratorij na SPEKTROMETRIJO v Anglijo oziroma v Ameriko. Ko prejmemo rezultate, se z naročnikom dogovorimo za ponovno srečanje, kjer predstavimo rezultate in morebitne nadaljnje postopke.

TERENSKE EKIPE

Merilec, ki opravlja meritve, je vedno usposobljen za meritve, ki jih je stranka naročila. Za morebitne dodatne informacije vas bo merilec obrnil na osebo, ki vam bo odgovorila tudi na druga morebitna vprašanja. Istovetnost članov naše ekipe lahko vedno preverite z njihovo izkaznico. Naše ekipe nikoli ne izvajajo meritev, ki niso predhodno naročene. OPOMBA: Bodite previdni pri spuščanju oseb v svoje objekte. V Sloveniji se v zadnjih časih pojavlja veliko prevar, ko se osebe izdajajo za tisto, kar v resnici niso.

MERILNA OPREMA

Uporabljamo izključno profesionalno opremo najboljših evropskih in ameriških proizvajalcev. Vsa oprema je testirana in specificirana. Ker gre za zelo natančne in občutljive naprave, je pomembna tako njihova uporaba, kot prenašanje in skladiščenje. Merilnih naprav iz drugih trgov ne uporabljamo, ker ne zadovoljujejo standardov, ki jih naša dejavnost zahteva. Več o merilnih napravah si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev le-teh (LOGOTIPI SPODAJ).
Za ELEKTRO SMOG uporabljamo profesionalne merilne naprave nemškega proizvajalca GIGAHERTZ SOLUTIONS - naš poslovni partner.
Za meritve KEMIKALIJ in PLESNI v zraku uporabljamo profesionalne izdelke ameriškega proizvajalca PRISM ANALYTICAL TECHNOLOGIES, SPEKTROMETRIJA pa se izvaja izključno v ameriškem oziroma angleškem laboratoriju.

LABORATORIJ

Sodelujemo samo z laboratoriji, ki imajo certifikate za vrhunsko kakovost. Gre za najbolj priznane ameriške in evropske laboratorije z najbolj sodobno opremo. Pri zahtevnem testiranju zraka na nevarne substance in prisotnost plesni sodelujemo izključno s PRISM ANALYTICAL TECHNOLOGIES. V njihovem laboratoriju, ki je prejel več nagrad za kakovost in inovativnost, se izvaja tudi SPEKTROMETRIJA.

REZULTATI

Odvisno od vrste meritev oziroma testov je tudi, kako in kdaj stranka prejme rezultate meritev. Več informacij dobite v nadaljevanju pod naslovoma RAZLAGA in SVETOVANJE.

VRSTE MERITEV

Meritve sestavljajo različni PAKETI, ki se prilagodijo posamezni stranki. Nekateri testi so za nekatere stranke nepotrebni, glede na stanje BIVALNIH PROSTOROV, za druge pa so bolj pomembni drugi. Najbolj pogoste meritve so:
  • ELEKTROSMOG
  • KEMIKALIJE V ZRAKU BIVALNEGA PROSTORA
  • PLESNI V ZRKU BIVALNEGA PROSTORA

Več o ponudbi si lahko ogledate v LEVEM IZBIRNEM STOLPCU.


RAZLAGA MERITEV

 

  Po zaključku meritev oziroma po prejemu rezultatov iz laboratorija vam bodo naši strokovnjaki podali kompletno razlago rezultatov na preprost in razumljiv način.


SVETOVANJE


Glede na dobljene rezultate meritev oziroma testov in glede na vaše želje vam bodo naši strokovnjak svetovali, kako postopati naprej. Predlagali bodo rešitve, ki so na razpolago in vam svetovali, kakšne mere lahko prevzamete sami. Vse o odpravi skritih nevarnosti, zaščitah in drugih ukrepih si lahko pogledate v zavihku SANACIJA.

POMEMBNO: Vse naročnike naših storitev že pred določitvijo termina opozorimo, da obstajajo tudi primeri, ko je zaradi zunanjih vplivov sanacija zelo draga. Lahko se zgodi, da je v izrednih primerih sanacija celo dražja od vrednosti nepremičnine oziroma praktično ni izvedljiva. Na srečo so taki izredni primeri še dokaj redki, vseeno pa je ta možnost tudi v Sloveniji v porastu.

 
STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke