T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.


PAKET ZRAK - PRO

Pri meritvah zraka je PAKET ZRAK – PRO, razširjena verzija PAKETA ZRAK - OSNOVNI. Preden se odločite za naročilo PAKETA ZRAK - PRO preberite tudi informacije za PAKET ZRAK - OSNOVNI.

PAKET ZRAK - PRO je sestavljen iz sledečih segmentov:

 1. Obisk našega strokovnjaka na lokaciji merjenega objekta.
 2. Vizualni pregled bivalnega objekta.
 3. Postavitev merilne opreme.
 4. Aktiviranje merilne opreme.
 5. Natančna navodila za prebivalce merjenega objekta-gospodinjstva v času meritve (uporaba vrat in oken, prezračevalnih naprav, zračenje, uporaba določenih naprav,...).
 6. Navodila po zaključku meritev.
 7. Pošiljanje vzorcev na SPEKTROMETRIJO v AMERIKO.  Natančna dodatna ANALIZA ZRAKA in TOKSIČNIH SUBSTANC - dodatne preiskave na področju SPEKTROMETRIJE (Velja samo za PAKET ZRAK - PRO)
 8. Zaključno poročilo v SLOVENSKEM ali ANGLEŠKEM jeziku.
 9. Ponovni obisk našega strokovnjaka in tolmačenje - Natančne dodatne ANALIZE ZRAKA in TOKSIČNIH SUBSTANC.
V primeru, da so parametri v mejah normalnih vrednosti je postopek zaključen in sledi še:
      10. Predavanje in navodila glede ohranitve ZDRAVEGA (Brez toksičnih substanc) okolja v bivalnem prostoru (priporoča se prisotnost vseh družinskih članov).

V primeru povečane prisotnost toksičnih substanc:
     
      10. Razlaga in tolmačenje dobljenih rezultatov     
      11. Ugotavljanje možnih izvorov nevarnih substanc na merjeni lokaciji in svetovanje (do 90 minut).OPOMBA 1
V primeru, da je stranka najprej naročila PAKET ZRAK - OSNOVNI in naknadno zaradi prisotnosti nevarnih snovi v zraku doplačala PAKET ZRAK - PRO, ji pripadajo dodatne storitve iz točk 7 (dodatna analiza v LABORATORIJU), 9, 10 in 11.


OPOMBA 2
Veliko strank nas sprašuje zakaj nebi takoj naročili PAKET ZRAK - PRO.
Razlog je v tem, da v primeru ko vrednosti škodljivih substanc v vašem bivalnem okolju niso povečane, ne potrebujete drugih analiz, ki so bistveno dražje od osnovne in tako prihranite denar.
Cene:

 • PAKET ZRAK - OSNOVNI 195 €.
 • PAKET ZRAK - PRO 545 €
 • PAKET ZRAK - FORMALDEHID 165 €
 • Doplačilo iz PAKETA ZRAK - OSNOVNI v PAKET ZRAK - PRO 370 €
 • Doplačilo za PREDAVANJE (velja za PAKET ZRAK - OSNOVNI) 50 €

PRIMER
Stranka naroči PAKET ZRAK - OSNOVNI. Plača 195 €. Če so rezultati v mejah normale in nevarnosti niso prisotne je testiranje s tem zaključeno.
V primeru, da so parametri povečani stranki svetujemo, da naroči nadaljnje analize. Dodaten odvzem vzorcev v tem primeru ni potreben, saj laboratorij v Ameriki vzorec hrani prav s tem namenom še nekaj tednov po opravljeni osnovni analizi. Stranka v primeru da se za nadaljnje teste odloči, doplača 370 € in ob tem dobi vse kar nudi PAKET ZRAK - PRO. Laboratorij opravi dodatne zahtevne analize. Celotni strošek v tem primeru za PAKET ZRAK - PRO je 565 €.
Če je stranka prepričana, da bo potrebovala dodatne analize lahko direktno naroči PAKET ZRAK - PRO in sicer po ceni 545 €.

OPOMBA 2
Pri meritvah ELEKTROSMOGA lahko natančno določimo izvor tega v več kot 98%. Pri meritvah kemikalij v zraku pa je izvor le-teh včasih zelo težko določiti in obstajajo primeri, ko to žal ni mogoče oziroma je finančno zelo visok strošek na kar obvestimo vsako stranko. Po začetnem skupnem ugotavljanju izvora toksičnih substanc naše ekipe in stranke v bivalnem objektu, lahko stranka naroči dodatno iskanje izvorov oziroma se pa navodilih naše ekipe tega loti tudi sama. 

PRIMER

V primeru, da je v zraku formaldehid in imamo v bivalnem prostoru več možnih izvorov nam test določi natančno vrednost te nevarne spojine in možne izvore o čemer vas pouči tudi naše osebje ob predstavitvi dobljenih rezultatov. Najtežje delo - ni vključeno v same meritve in razlago le teh - pa je določitev izvora strupenih kemikalij. Testiranje vas natančno opozori na skrito nevarnost žal pa ne more zaznati iz katerega vira prihaja. Največkrat se izvor določi zelo hitro, obstajajo pa tudi primeri ko je to delo zelo zamudno in stroškovno zelo visoko, zato vam svetujemo, da v BIVALNIH PROSTORIH uporabljate samo opremo in materiale, ki so ekološko certificirani in prijazni za BIVALNA OKOLJA


POZOR !
V primeru odkritja zelo nevarnega izvora (plesni, nevarne toksične snovi, nepoznane kemikalije, azbest,,...) tega NIKOLI ne odstranjujte sami. V tem primeru nas vedno kontaktirajte in povezali vas bomo z našimi poslovnimi partnerji, ki so usposobljeni za takšne odstranitve na varen način.


STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke