T: 059 907-013
G: 041 633-776
E: info@stavbnabiologija.si

Prijavite se na brezplačne e-novice in prejeli boste 5 NASVETOV ter DARILO


Vaš e-poštni naslov:
*  Vnesite prikazano varnostno kodo:

Informacije o meritvah in testiranjih, ki jih izvajamo v okviru STAVBNE & BIVALNE BIOLOGIJE.PAKET ZRAK - OSNOVNI

Pri meritvah zraka je najbolj razširjen prav PAKET ZRAK – OSNOVNI, ki je hkrati tudi osnova za vsa dodatna testiranja glede zraka. Paket je zasnovan tako, da stranki poda osnovne parametre onesnaženosti zraka z toksičnimi substancami in osnovne parametre glede plesni. V primeru, da so parametri povečani, stranka lahko dodatno naroči PAKET ZRAK - PRO, ki pa natančno analizira škodljive substance v zraku, vključno z FORMALDEHIDOM. Prednost tega paketa je, da ni potrebno odvzemati dodatnih vzorcev saj naše osebje že ob odvzemu izvede postopek, ki omogoča naročanje nadaljnjih analiz (PAKET ZRAK - PRO), če se pokaže potreba po tem in ga stranka želi naročiti.

PAKET ZRAK - OSNOVNI je sestavljen iz sledečih segmentov:
 1. Obisk našega strokovnjaka na lokaciji merjenega objekta.
 2. Vizualni pregled  bivalnega objekta.
 3. Postavitev merilne opreme.
 4. Aktiviranje merilne opreme.
 5. Natančna navodila za prebivalce merjenega objekta-gospodinjstva v času meritve (uporaba vrat in oken, prezračevalnih naprav, zračenje, uporaba določenih naprav,...).
 6. Navodila po zaključku meritev.
 7. Pošiljanje vzorcev na SPEKTROMETRIJO v AMERIKO.
 8. Zaključno poročilo v SLOVENSKEM ali ANGLEŠKEM jeziku. Poročilo pošljemo v elektronski obliki oziroma na željo stranke v tiskani verziji.
 9. Po prejetem poročilu vas pokliče naš strokovnjak v zvezi z razlago le-tega.
 10. V primeru, da so parametri v mejah normalnih vrednosti je postopek zaključen.
Pri PAKETU ZRAK - OSNOVNI je možno doplačilo za predavanje našega strokovnjaka glede toksičnih substanc v bivalnem prostoru. Za več informacij se pozanimajte ob naročilu paketa.

OPOMBA 1
Veliko strank nas sprašuje zakaj nebi takoj naročili PAKET ZRAK - PRO.
Razlog je v tem, da v primeru ko vrednosti škodljivih substanc v vašem bivalnem okolju niso povečane, ne potrebujete drugih analiz, ki so bistveno dražje od osnovne in tako prihranite denar.
Cene:
 • PAKET ZRAK - OSNOVNI   195 €.
 • PAKET ZRAK - PRO    545 €
 • PAKET ZRAK - FORMALDEHID 165 €
 • Doplačilo iz PAKETA ZRAK - OSNOVNI v PAKET ZRAK - PRO   370 €
 • Doplačilo za PREDAVANJE (velja za PAKET ZRAK - OSNOVNI)  50 €
PRIMER
Stranka naroči PAKET ZRAK - OSNOVNI. Plača 195 €. Če so rezultati v mejah normale in nevarnosti niso prisotne je testiranje s tem zaključeno.
V primeru, da so parametri povečani stranki svetujemo, da naroči nadaljnje analize. Dodaten odvzem vzorcev v tem primeru ni potreben, saj laboratorij v Ameriki vzorec hrani prav s tem namenom še nekaj tednov po opravljeni osnovni analizi. Stranka v primeru da se za nadaljnje teste odloči, doplača 370 € in ob tem dobi vse kar nudi PAKET ZRAK - PRO. Laboratorij opravi dodatne zahtevne analize. Celotni strošek v tem primeru za PAKET ZRAK - PRO je 565 €.
Če je stranka prepričana, da bo potrebovala dodatne analize lahko direktno naroči PAKET ZRAK - PRO in sicer po ceni 545 €.

OPOMBA 2
Pri meritvah ELEKTROSMOGA lahko natančno določimo izvor tega v več kot 98%. Pri meritvah kemikalij v zraku pa je izvor le-teh včasih zelo težko določiti in obstajajo primeri, ko to žal ni mogoče oziroma je finančno zelo visok strošek na kar obvestimo vsako stranko.

PRIMER

V primeru, da je v zraku formaldehid in imamo v bivalnem prostoru več možnih izvorov nam test določi natančno vrednost te nevarne spojine in možne izvore o čemer vas pouči tudi naše osebje ob predstavitvi dobljenih rezultatov. Najtežje delo - ni vključeno v same meritve in razlago le teh - pa je določitev izvora strupenih kemikalij. Testiranje vas natančno opozori na skrito nevarnost žal pa ne more zaznati iz katerega vira prihaja. Največkrat se izvor določi zelo hitro, obstajajo pa tudi primeri ko je to delo zelo zamudno in stroškovno zelo visoko, zato vam svetujemo, da v BIVALNIH PROSTORIH uporabljate samo opremo in materiale, ki so ekološko certificirani in prijazni za BIVALNA OKOLJA


STAVBNA in BIVALNA BIOLOGIJA je blagovna znamka podjetja QUEEN d.o.o., Kranj.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke